Ro/Haskell/Fundamentele Programarii

From HaskellWiki
< Ro/Haskell
Revision as of 12:43, 28 October 2008 by Ha$kell (talk | contribs) (developing the page)
Jump to navigation Jump to search
Haskell -Fundamentele Programarii

Stiri: 28 oct 2008 Am inceput al doilea modul din cursul Fundamentele Programarii. Fiecare student care a primit notite tiparite de curs este rugat sa faca doua copii pentru alti doi colegi (si sa le tina minte numele). Cei care au lipsit la curs sunt invitati (invitati inviti, vorba latinului) sa citeasca pe cont propriu capitolul al II-lea din Volumul semnat de Mike Gordon, Introduction to Functional Programming(Introduction-to-Functional-Programming) din bibliografia de la Programare functionala. Capitolul se refera la reprezentarile diverselor structuri algebrice (de la logica si aritmetica precum si perechi si n-uple) in universul functiilor scrise ca lambda expresii.

2.Gordon Mike, Introduction to Functional Programming care ar trebui sa fie disponibila in format pdf [http://www.cl.cam.ac.uk/users/mjcg undeva pe aici - link extern] Sau mai bine incercati aici: Introduction-to-Functional-Programming Atentie ca e cam mare fisierul, cititi-l cu o versiune de Acrobat cu toate patch-urile de securitate.


Daca sunteti interesati de cursul de Fundamentele Programarii dati click pe ... Ro/Haskell/Fundamentele Programarii iar pentru diferitele sale aspecte dati clic pe urmatoarele capitole mari.

1. Rodin - pentru Limbajul Pseudocod Rodin si notiuni fundamentale de programare Imperativa

2. Programare functionala - Pentru notiuni fundamentale de programare functionala Programare functionala

3. User:Ha$kell - acolo sau pe dRaftul personal veti gasi un draft al unui volum despre Programarea Orientata Obiect in Oberon.

4. Laboratorul de Limbaje - pentru cateva informatii despre alte paradigme, limbajul Prolog (pentru Programare Logica) si Limbajul Scheme - urmas al batranului Lisp - (programare mixta, oarecum functionala si imperativa)

5. Tehnici de programare si algoritmi - deocamdata dati click pe Quicksort un exemplu bun de recursie.

6. Pentru Notiuni de matematica reprezentate in Haskell dati click pe Capitole de manual si va raman dator ... cu lista capitoleleor de interes imediat pentru dumneavoastra. Cautati si la Biblioteca (pe aceasta pagina Ro/Haskell/Mini-biblioteca-de-Haskell ) - The Haskell Road to Logic, Maths and Programming de Kees Doets si Jan van Eijck.

7. Pentru notiuni avansate (dar fundamentale) de Teoria Categoriilor (legate de Constructia limbajelor de programare) cautati Lucrarile lui E.Moggi si cartile de Teoria Categoriilor de la Biblioteca de aici Ro/Haskell/Mini-biblioteca-de-Haskell.


Laboratoare la disciplina Fundamentele Programarii

Saptamanile 1-4 - Programare imperativa, pentru uz didactic, cu Rodin, actualmente RodinV081. Salvati pe un CD micile programe pe care reusiti sa le faceti.

Saptamanile 5-6 - Limbajul pseudocod Rodin, actualmente RodinV081. Folosirea functiilor anonime sub forma de lambda expresii. Aplicari, abstractii, asociere. Salvati pe un CD micile programe pe care reusiti sa le faceti.

Probabil vom continua cu un limbaj functional adevarat: Haskell folosind GHC sau WinHUGS. Faceti download-urile de pe pagina principala Ro/Haskell

Voi reveni cu detalii, reveniti pe aceasta pagina.



Pagina in dezvoltare. Click pe Back pentru a reveni. Browser recomandat Mozilla Firefox.


Pagina indexata la indexul Categories:Ro


<= Inapoi la pagina principala Ro/Haskell.

<- Inapoi la inceputul paginii 'Intrebarile incepatorului Ro/Haskell'.